Stratejik Ar-Ge Merkezi Teknik Gezisi Düzenlendi (HELAL VE SAĞLIKLI YAŞAM TOPLULUĞU )

Tarih: 26 Mart 2019, 07:40

NEÜ Helal ve Sağlıklı Yaşam Topluluğu Gezi Faaliyeti

Necmettin Erbakan Üniversitesi Helal ve Sağlıklı Yaşam Topluluğu, Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi bünyesinde bulunan Stratejik Ürünler Geliştirme, Uygulama ve Araştırma Merkezi (SARGEM) Özel Gıda Kontrol Laboratuvarı ve Biyosidal Ürün Analiz Laboratuvarına ziyarette bulundu.

Üniversite nezdinde bir ilki başararak Hukuk Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, Turizm Fakültesi, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi ile diğer akademik birimlerde öğrenim gören öğrencileri bünyesine katan Helal ve Sağlıklı Yaşam Topluluğu, hayatın her alanında toplumsal bir bilinç geliştirmeyi amaçlıyor.

Bu doğrultuda topluluk; kamu ve özel sektör kuruluşlarına modern cihazlar ve son imkanlar kullanılarak 120 farklı analiz yapma yetkisine sahip Sargem laboratuvarına, ürünlerin analiz süreçlerini, kullanılan yöntemleri, çalışma koşullarını yerinde incelemek adına bir gezi düzenlendi.

Laboratuvar müdürü Kürşat Işık, Helal ve Sağlıklı Yaşam Topluluğu tarafından düzenlenen bu geziden çok memnun olduklarını, bu tür etkinliklerin devamını bekledikleri ifade etti.

Gezi çektirilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.

Field Trip Of Halal And Healty

Konya Necmettin Erbakan University Halal and Healthy Living Community visited the Strategic Products Development, Application and Research Center (SARGEM) Private Food Control Laboratory and Biocidal Product Analysis Laboratory of Konya Food and Agriculture University.

Halal and Healthy Living Community, which brings together members from the law, theology, tourism, engineering, medicine and many other faculties by achieving a first in the university, aims to develop a social awareness in every aspect of life.

In this regard the community organized a field visit to examine the sargem laboratory where more than 120 different analysis can be made for private and public sector with using modern technology

Laboratory director Kürşat Işık said that they were very satisfied with this visit organized by the Halal and Healthy Living Community and they expect to continue this kind of activities.

The trip ended with taking family photograph  all together.