Uzaktan Eğitim Sistemimizdeki Canlı Dersler Hakkında Önemli Duyuru

2022-2023 güz yarı yılından başlamak üzere Uzaktan Eğitim Sistemimizdeki canlı derslerin dünyada ve ülkemizde birçok üniversitenin kullandığı Microsoft Teams uygulaması ile yürütülmesi kararlaştırılmıştır.

Microsoft Teams’i kullanabilmek için akademik personelimiz ve öğrencilerimizin, üniversitemiz ile Microsoft arasında yapılan protokol çerçevesinde Microsoft Office 365 lisanslarını https://lisans.erbakan.edu.tr adresinden T.C. kimlik numarası ve tek şifreleriyle almaları gerekmektedir.

Alınacak bu lisans, Microsoft Teams’in yanı sıra Office 365 (Word, Excel, PowerPoint vb.), One Drive (1 Terabyte) ve Sharepoint gibi yazılımların da ücretsiz kullanım hakkı ve ayrıcalıklarını sağlamaktadır.

Canlı derslerin daha verimli ve akıcı bir şekilde yürütülebilmesi için kullanacağınız bilgisayar ya da mobil cihazınıza Microsoft Teams uygulamasını yüklemenizi ve canlı derslere web sitesi yerine uygulama üzerinden katılmanızı önemle tavsiye ederiz.

Akademik personelimizin ve öğrencilerimizin Microsoft Office lisans işlemlerini en kısa sürede tamamlamaları, olası teknik sorunların önüne geçmek adına önem taşımaktadır.